...Závahy a umyšlení...

Svoboda?

24. 2. 2017 17:12
Rubrika: Nezařazené

Koupil jsem si nový mobil... Ne, nebojte, nebudu po Vás chtít abyste mi poslali číslo, ale rád bych se s Vámi podělil o jednu myšlenku.

Ještě dnes ráno jsem nevěděl o tom, že budu mít nový mobil, ale teď se mi právě aktualizuje (prostě přišla dobrá nabídka a já neodolal... ale to není na tomto příběhu důležité) Fascinuje mě na tom ta rychlost. Ještě před 40 lety něco nepředstavitelného. Tehdy byl pořadník i na banány, ale dnes je všechno na dosah. Můžu se prostě teď zvednout a letět třeba do Amsterdamu. Nic není problém, všechno je teď hned. Možná by se zdálo že to je obrovská svoboda, ale je to opravdu svoboda?

Kdosi moudrý řekl, že svoboda není ani tolik to co můžu, ale spíš to co nemusím. Nebudu rozebírat jak zneužíváme pojmu svobody, protože si myslím, že to je termín kterým se nám často mlátí o hlavu a i my s ním rádi šermujeme... Myslím, že pravá svoboda se ale netýká věcí, ale je "v naší hlavě." Je v našem postoji k věcem, lidem, situacím... Můžu stejně dobře nelpět na milionech, jako lpět na tom, že jsem bezdomovec.

Myslím, že hlavní poselství svobody je nelpět na ničem kromě Boha. Já vím, zní to jednoduše, ale dá to zabrat, ale jenom s Bohem můžeme být svobodní i v luxusní vile, nebo v kriminále. A tak bychom si nikým a ničím neměli nechat sebrat tuto pravou Boží svobodu.

Duch je tím Pánem, kde je Duch Páně, tam je svoboda (2. Korintským 3, 17)
Proč by moje svoboda měla být souzena cizím svědomím? (1. Korintským 10, 29)

 

Myšlenka pod čarou:
Mobil aktualizuji často. A co můj vztah s Bohem?

Zobrazeno 1443×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio