...Závahy a umyšlení...

Všude doma, dobře nejlíp

29. 6. 2017 22:59
Rubrika: Nezařazené

Posledních pár let žiju krásný život v krabicích. Díky častému cestování a stěhování se člověk učí nelpět na věcech, ale je pravda, že se poté pojem "domov" smrskne na místo přespání. Přesto všechno každý z nás potřebuje mít svůj domov. Nemusí to být přímo konkrétní místo, ale jde spíš o jakýsi pocit domova. Je to stav, kdy je mi dobře, nemusím se přetvářet, jsem pochopen a odpočinkem čerpám sílu. Domov je tedy místem pokoje. Jak se říká v jednom vtipu: Doma je tam, kde se mi připojí Wi-Fi automaticky.

Vztah k domovu je obousměrný. Já spoluvytvářím domov a domov zase spoluvytváří mě. Tudíž bych si měl vážit svého domova, vážit toho všeho co mě utvářelo a utváří. Důvod sepsání těchto řádků je tedy vděčnost. Minulý pátek jsme měli ve farnosti sraz rodáků - kněží, sestřiček a bohoslovců. (viz foto) a při tomto dni jsem si znovu uvědomil, že to všechno, co můžu prožívat by tu nebylo kdybych neměl domov. Nic z toho by nebylo, kdyby mě nepodporovala moje farnost, rodina, moji blízcí. Jeden mladý kněz při kázání říkal: "a já jezdím po farnostech a říkám lidem: tady mě máte, mě jste si vymodlili!" Může to znít komicky a samozřejmě jsem si v první chvíli říkal, že bych tím nerad podceňoval sílu modliteb veřících, ale postupně jsem v tom objevil obsovský kus pravdy. To že jsem, kdo jsem, není moje zásluha. A to platí pro každého z nás. Nikdo není životní sólista, ale všichni jsme součástí církve - obrovského Božího domova. A modlitba není nic jiného než "přijít na návštěvu k Bohu" a pozvat Boha do mého života, do mého domova. A potom už nebude žádné "venku." 

A stejně jako bychom neměli zapomínat na to že nás Bůh neustále zve k sobě domů, měli bychom neustále být vděční za naše domovy, které nám dávají tušit jak dobře nám bude s Bohem. 

A tak ještě jednou. Díky Blansko! Díky má farnosti! Díky moje rodino! Díky Vám všem, kteří jste můj domov!

Zobrazeno 2081×

Komentáře

Eliška88

Je milé, že na fotce jsou tři členové manželovi (takže vlastně i mé) rodiny:-).

marta-el

Poznávám sestru Xaveru, P. Damiána, a u některých dalších jsi nejsem jistá :-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio