...Závahy a umyšlení...

Buď svou nejlepší verzí!

5. 9. 2017 20:49
Rubrika: Nezařazené

Dnes jsem šel po městě a uviděl jsem letáček, který byl na něco, co už nevím co bylo, ale bylo tam napsáno: Buď svou nejlepší verzí!

Jaký mobil je lepší? Samsung nebo Apple? Nechci teď rozpoutat nekonečnou komentářovou válku, ale jde mi o jinou věc. Po delším přemýšlení, bychom zjistili že jde o dva různé typy mobilů, které prostě nejdou reálně porovnat. Co však můžeme udělat je, že porovnáme třeba Samsung Galaxy verze s3 a verze s7.

A stejně tak je to i s náma lidma. Často se porovnáváme, hodnotíme, nadáváme, brečíme, zoufáme, kritizujeme, ale tohle všechno vlastně tak trochu nedává smysl. Každý z nás jsme totiž "jiný typ" každý jsme originální a tedy jiný. Nejde tedy tolik o to jací jsme, ale jestli se snažíme být dobří. A toto je pohled Božího milosrdenství. Nejde o výkon, ale o správný úmysl a o plnost lásky v tomto úmyslu. Moderní řečí: Boha nezajímá jaký jsi typ, ale jaká jsi verze! Žij svůj život naplno. Buď svou nejlepší verzí.

Zobrazeno 3597×

Komentáře

Petr Steinbauer (PetrST)

Největší překážkou být tou nejlepší verzí sebe sama je strach. Dnešní společnost je plná strachu a tak nutí každého člověka k tomu, aby si nasadil masku anebo aby se snažil dosáhnout, nebo lépe, stát se nějkým, kdo v tom zbabělém světě úspěšný - a většinou jsou to nějací herci či jiné celebrity, které se živí tím, že na sebe nasazují stále novou a novou masku. Nakonec, když jsem si přečetl článek, tak se mi vybavila asociace šedého světa: šedá obloha, šedý nýbytek, šedí lidé. A když je někdo svůj, originální, tak je barevný a kolem sebe vytváří barevný svět a to šedé lidi strašně šokuje a tak to v přirozeném obranném mechanismu kritizují tak dlouho, odkud i ten nejbarevnější člověk zešedne.

MartinM

já vám říkám, že v zaměstnání nikdo nebude mít pro tuhle filosofii pochopení.

JankaP

Nevim, kdo to rekl, ale utkvelo mi to v pameti: "Neni dulezite, ceho jsi v zivote dosahl, ale kolikrat jsi byl v zivote milovan." Nedokazi si predstavit tu pestrost a barevnost sveta okolo me, kdyby se lide o to snazili....

Ingrid

Nad tímhle poslední dny přemýšlím, mluvíš mi z duše :)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio