...Závahy a umyšlení...

Adventní zamyšlení II.

18. 12. 2018 18:59
Rubrika: Nezařazené

Adventní doba finišuje a už za necelý týden budeme zpívat ono slavné Nám, nám narodil se. Byla by ale škoda, pokud by Vánoce byli jen připomínkou nebo výročím toho, co se kdysi kdesi stalo. Na takovouto událost by nebylo potřeba se připravovat, ale adventní doba je o očekávání příchodu. A první prostor, kam má přijít Ježíš je moje srdce. Ano, já mám být takovým Betlémem, kde se znovu a opět narodí Kristus. Tím ale nemyslím romantické zátiší s oslíkem a volkem, ale každodenní rozhodnutí Jsem služebník Páně, ať se mi stane podle Tvého slova. Toto už není pasivní čekání „až to teda příjde,“ ale aktivní očekávání a připravování se na příchod Pána. Často o Vánocích necháváme Ježíška ležet v jesličkách a plínečkách, bez toho, aniž bychom ho pozvali i do našich životů. To, co se stalo před 2000 lety, je výzva pro každého z nás i dnes.

Možná si někdy říkáme, že to není pro mě, že jako příchod Krista do srdce každého z nás je hezká myšlenka, ale ke mně teda rozhodně nepříjde. Vždyť přece jsem takový a takový. Nezapomínejme ale na to, že se Ježíš sice narodil do chléva, ale tím z něho udělal královský palác, a totéž chce udělat v každém z nás. Křesťanství totiž není odměna pro dokonalé, ale posila na cestě k dokonalosti.

Díky Mariinu Ano se Slovo stalo tělem. A v přeneseném významu je k tomu pozvaný každý z nás – aby se slova stávala tělem. Abychom to, co zakoušíme s Ježíšem převáděli i do řeči skutků, protože z mnoha různých překladů evangelia existuje jeden překlad evangelia, který pochopí úplně všichni, a to je překlad do skutků. Boží Slovo se má v nás a skrze nás stávat tělem.

Zobrazeno 1091×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio