...Závahy a umyšlení...

Jste spokojení se svým životem?

2. 2. 2015 16:33
Rubrika: Nezařazené

Pro někoho klišé, pro někoho řečnická otázka, pro někoho zakázané téma: "Jste spokojení se svým životem?" Velmi těžká a možná ofenzivní otázka. Já si troufám tvrdit, že odpověď nevyjadřuje kvalitu života jako takového, ale kvalitu konkrétního člověka, respektive ukazuje jak dokáže svůj život naplňovat.

Jednou jsem slyšel krásné povídání, že v nebi je každý naplno šťastný... Akorát někdo má pomyslný kýbl štěstí a někdo jen malou štamprdlu. Na množství tady nesejde, jde jen o tu naplněnost... Myslím, že přesně tak je to i s naším životem. Nezáleží na tom, jestli jsem lepší nebo horší jak ostatní. Každý má svoji nádobu a tu je potřeba pokud možno co nejvíce naplnit!

Nemá smysl závidět lidem s větší nádobou, že mají jednoduší život, protože mají třeba více darů... nemají jednoduší život!
Nemá smysl závidět lidem s menší nádobou, že mají jednoduší život, protože nemusí naplňovat tolik darů... nemají jednoduší život!
Nemá smysl pohrdat lidmi s menší nádobou, protože ji možná mají naplněnější než my se svojí velkou nádobou.

Bůh náš život neměří podle toho, jestli jsme zachránili sto lidí, nebo jestli jsme celý život leželi kvůli nemoci na posteli... Bůh měří náš život podle toho, jestli je naplněný nebo ne!!! Nepřeměřujme a neporovnávejme tedy své nádoby, ale snažmě se je prostě a jednoduše naplnit!

A co teď... Jste spokojení se svým životem? :)

Zobrazeno 1530×

Komentáře

JiKu

Já si nedovedu představit, co to je "kvalita života jako takového".

Meduňka

Já jsem spokojená se svým životem. I když je težký.
Chci dělat Bohu radost, třeba jen v maličkostech.
Můj život je proto naplněný.

Harrry

V článku nejde o to, co si představit pod "kvalita života jako takového". Jde o to, co se svým životem po přečtení udělám, nebo o co se snažím, k čemu článek vybízí.

Mě se článek velmi líbí, a často mi k tomuto tématu asociuje text písničky "Žijme tedy přítomnost" protože se mi tak jeví, že by v tom mohl být klíč. Žít přítomností, více lásky dát druhým... možností je vždycky dost a nemá cenu zaobírat se minulostí nebo budoucností, protože co přijde, ví jen Pán. Ať jsme v kterémkoliv prostředí, v jakékoliv situaci.
Díky.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio